Suvremenim uređajima opremljena oftalmološka ordinacija u Domu zdravlja Čitluk

Dom zdravlja Čitluk u proteklom je razdoblju nastavio svoje aktivnosti usmjeravati prema poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga koje pruža svim svojim korisnicima, kako na području primarne tako i na području specijalističko-konzultativne zdravstvene zaštite. Radeći na poboljšanju uvjeta i usluga koje pruža svojim korisnicima, Dom zdravlja Čitluk uložio je značajna financijska sredstva u dodatno opremanje oftalmološke ordinacije suvremenim uređajima.

U vrhunski opremljenoj oftalmološkoj ordinaciji nakon nabave nove opreme moguće je obaviti cijeli niz dijagnostičkih obrada iz područja oftalmologije. Riječ je najčešće o određivanju vrste naočala i kontaktnih leća (uključujući i kompjutoriziranu refraktometriju odnosno kompletno mjerenje dioptrije), mjerenju očnog tlaka, određivanju vidnog polja i vidne oštrine, ali uz novu opremu u ordinaciji će se moći obaviti i ostali oftalmološki pregledi.

Oftalmološka ordinacija će raditi na primarnoj razini te će obavljati sve preglede i zahvate koji se mogu obaviti ambulantno. Pregledi će se obavljati pod stručnim vodstvom liječnika specijaliste oftalmologije, uz primjenu suvremene oftalmološke tehnike, dok će složenije preglede i zahvate pacijenti i dalje obavljati u bolnici.

Dom zdravlja Čitluk na ulaganje u suvremenu oftalmološku opremu odlučio se imajući za cilj da dom zdravlja bude prva stepenica za preglede koje pacijenti trebaju obaviti, u čemu je oftalmološka ordinacija nezaobilazna, a sve u svrhu poboljšanja zdravstvene zaštite građana.

Podijeli
Pokaži
Sakrij