Preventivni pregledi vida za djecu rođenu u 2019. godini s područja općine Čitluk

Pod nazivom „Pregledaj-progledaj“, Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH je pokrenuo program ranog otkrivanja slabovidnosti kod djece uzrasta od 4 do 5 godina. Program se sastoji od pregleda, odnosno screeninga vida djece te ima za cilj rano/pravovremeno otkrivanje slabovidosti kod djece, kako bi bilo moguće poduzeti mjere koje bi rezultirale korekcijom vida i omogućile pravilan rast i razvoj djece.

U sklopu navedenog projekta, a u organizaciji Doma zdravlja Čitluk, u sljedećem razdoblju provodit će se screening vida kod djece rođene u 2019. godini s područja općine Čitluk.

Pregledi unutar Doma zdravlja odnose se isključivo na djecu koja NE POHAĐAJU javni vrtić i privatne vrtiće, dok će djeca koja pohađaju vrtiće biti pregledana unutar prostorija vrtića.

Ovim putem pozivamo sve roditelje djece rođene u 2019. godini na suradnju i odgovornost, te da svoju djecu dovedu na preventivni pregled vida u Dom zdravlja Čitluk (ordinacija za specijalističke preglede na 1. katu) svakim radnom danom u razdoblju od 11:00 do 14:00 sati, od 04.12. do 15.12.2023. godine.

Napominjemo da se za pregled nije potrebno naručivati te se nadamo da ćete prepoznati važnost pregleda vida kod djece i odazvati se u što većem broju.

 

Podijeli
Pokaži
Sakrij