Predstavnici Vlade HNŽ posjetili Dom zdravlja Čitluk

Predsjednik Vlade HNŽ, dr. sc. Nevenko Herceg, sa svojim je suradnicima jučer boravio u radnom posjetu općini Čitluk. Tijekom boravka u općini Čitluk čelnici Vlade HNŽ u pratnji Marina Radišića, načelnika općine Čitluk i njegovih suradnika posjetili su Dom zdravlja Čitluk i područnu školu OŠ fra Didaka Buntića u Gradnićima.

Oba navedena objekta svrstana su red javnih objekata koji su obnovljeni ili se obnavljaju kroz projekt energetske učinkovitosti, čiju realizaciju je financirala ili sufinancirala Vlada HNŽ. Zgrada Doma zdravlja Čitluk nedavno je obnovljena uz potporu Vlade HNŽ, dok je u tijeku obnova zgrade područne škole u Gradnićima.

Radni posjet bio je prigoda za razgovor o dosadašnjoj kvalitetnoj međusobnoj suradnji, te se nastavak dobre suradnje očekuje i u predstojećem razdoblju. Potvrda da će to tako uistinu i biti je najavljena donacija sanitetskih vozila odnosno vozila hitne pomoći Domu zdravlja Čitluk i Domu zdravlja Čapljina. Istaknuto je kako je u tijeku javni natječaj za nabavu navedenih vozila čijim će okončanjem Vlada donirati vozilo Domu zdravlja Čitluk.

Novim sanitetskim vozilom, opremljenim suvremenom tehničkom opremom znatno će se poboljšati kvaliteta pružanja usluga te će se omogućiti sigurno kretanje/vožnja pacijenata i medicinskog osoblja čime će se ispuniti jedan od osnovnih uvjeta pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite stanovništva a to je brz i kvalitetan sanitetski prijevoz i prijevoz hitne medicinske pomoći.


Prilikom obilaska zgrade Doma zdravlja Čitluk ravnateljica dr. Ozana Medić je upoznala prisutne sa trenutnim stanjem u kojem se ustanova nalazi te ukazala na probleme s kojima se ova zdravstvena ustanova susreće u svome radu s naglaskom na dotrajalost unutarnjih prostorija i njihovom nedovoljnom opremljenosti, kao i potrebom za renoviranjem i opremanjem istih.

Osvrnula se na sve provedene i planirane projekte ističući važnost sudjelovanja u projektima prekogranične suradnje te se ovom prilikom zahvalila na dosadašnjoj suradnji, svesrdnoj podršci i financijskoj pomoći koju je Vlada HNŽ , na čelu s predsjednikom dr. sc. Nevenkom Hercegom, pružila u proteklom razdoblju Domu zdravlja Čitluk.


– Mi smo Vlada koja uistinu djeluje kao županijska Vlada od Ivana do Ivanjice, od Konjica i Rame do Neuma. Podržavamo različite infrastrukturne i razvojno-socijalne projekte, a najbolji primjeri takvog djelovanja ovdje su povratak Općinskog suda, obnova zgrade policije i Službe za zapošljavanje. Također, obnovili smo, sa školom u Gradnićima gdje je obnova u tijeku, sve škole, pomažemo u financiranju izgradnje športskih dvorana, ulažemo u cestovnu infrastrukturu, kulturu, šport… Nema područja i aktivnosti u ovoj sredini da Županija nije financirala projekte ili bila sufinancijer. Uistinu sam ponosan na tu činjenicu, tu realnost, iako smo mi Županija koja pored redovitih zakonskih mjerodavnosti ima teret koji nosimo. On se često ne vidi, a to su zajedničke institucije – poručio je dr. sc. Nevenko Herceg ističući kao primjer zajedničkih institucija bolnice, sveučilišta, studentske domove, kazališta, televizije, akademije i niz drugih važnih zajedničkih nacionalnih institucija.

Predsjednik Vlade HNŽ dodao je kako su svi navedeni rezultati postignuti u izazovnim vremenima.

– Dičimo se sinergijom izvršne, zakonodavne i političke vlasti, a isto tako na ovim našim primjerima možemo govoriti o izvrsnoj sinergiji po vertikali općina-grad-županija i više razine – istaknuo je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ.

Podijeli
Pokaži
Sakrij