Poboljšane i proširene zdravstvene usluge Doma zdravlja Čitluk

Dom zdravlja Čitluk u proteklom je razdoblju usmjerio svoje aktivnosti prema poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga svim svojim korisnicima, kako na području primarne tako i na području specijalističko-konzultativne zdravstvene zaštite.

Povećan je broj mladih liječnika opće medicine te time omogućeno uvođenje pripravnosti liječnika, kako bi pacijenti u svakom trenutku bili u potpunosti zaštićeni. Na odjelu Hitne medicinske pomoći povećan je i broj medicinskih tehničara u smjenama reorganizacijom već postojećeg medicinskog osoblja. Cilj ustanove je, prije svega, razvoj obiteljske medicine zbog čega se izdvajaju vlastita financijska sredstva za dodatnu edukaciju i usavršavanja iz obiteljske medicine, tzv. PAT program. Nadalje, u planu je i financiranje specijalizacija iz obiteljske medicine kako bi  se djelatnost obiteljske medicine podigla na veću razinu.

U proteklom razdoblju svog djelovanja, ova zdravstvena ustanova pokrenula je i niz aktivnosti vezanih za uspostavljanje novih specijalističko-konzultativnih ambulanti, kako bi se korisnicima pružile što cjelovitije i kvalitetnije usluge. Dom zdravlja Čitluk proširio je svoje usluge uvođenjem odnosno ponovnim uspostavljanjem specijalističkih ambulanti kirurgije, ortopedije, psihijatrije te neurologije, a u tijeku je  uspostava i drugih specijalističkih  ambulanti.

Prepoznajući i uvažavajući potrebe pacijenata kao i njihove obveze proširene su i poboljšane usluge medicinsko-biokemijskog laboratorija. Naime, Dom zdravlja Čitluk je vlastitim sredstvima osigurao uslugu vađenja i slanja krvi i drugih uzoraka za pretrage i analize koje se rade u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a ista se pruža dvaput tjedno odnosno ponedjeljkom i četvrtkom. Bitno je naglasiti da pacijenti rezultate analiza preuzimaju u laboratoriju Doma zdravlja Čitluk čime su pacijenti u svakom slučaju oslobođeni dodatnih troškova i uloženog vremena.

Povodom  Svjetskog dana dijabetesa 14. studenoga 2017. godine organizirat će se aktivnost koja će nositi naziv „Dan otvorenih vrata Doma zdravlja Čitluk“. Cilj aktivnosti je podizanje svijesti o šećernoj bolesti (dijabetesu) te promicanje važnosti pregleda u cilju ranog otkrivanja i liječenja ove bolesti te smanjenja rizika razvoja teških komplikacija. Više informacija o ovom događaju biti će objavljeno naknadno na službenoj web stranici www.dzcitluk.ba koja je u proteklom razdoblju također ažurirana i redovno se objavljuju sve obavijesti i informacije korisne za pacijente.

Osim poboljšanja zdravstvenih usluga, radi se i na uređenju samog prostora Doma zdravlja Čitluk. Uređen je okoliš, a u skoroj budućnosti planirano je i uređenje unutarnjeg prostora. Također, u pripremi su i brojni projekti koji će uvelike poboljšati funkcioniranje ove zdravstvene ustanove. Vrlo je značajno da su uočene mogućnosti, a i izražen interes za daljnji razvoj i poboljšanje kvalitete usluga koje Dom zdravlja Čitluk pruža žiteljima općine.

Podijeli
Pokaži
Sakrij