Obnova dva Doma zdravlja u okviru Projekta energetske učinkovitosti za BiH

Ugovori o obnovi javnih objekata u HNŽ-u, kojima će JU Dom zdravlja Čitluk i JU Dom zdravlja Čapljina u sljedećem razdoblju dobiti svoje energetski učinkovitije ruho, potpisani su u srijedu u Sarajevu. Vrijednost investicije je nešto veća od pola milijuna maraka, a ugovore su potpisali federalni ministar prostornog uređenja Josipa Martić i predstavnici odabranih izvođača radova, zajedničko ulaganje (Joint Venture – JV) Gradnja d.o.o. Mostar i HP Investing d.o.o. Mostar.

Radovi će biti izvršeni u okviru Projekta energetske učinkovitosti za BiH (BEEP), koji iz kreditnih sredstava Svjetske banke, a putem implementacijske jedinice, realizira Federalno ministarstvo prostornog uređenja.

Ministar Martić kazao je kako je potencijal energetske učinkovitosti BiH iznimno velik.

“Energijski intenzitet BiH nije najveći samo u regiji, već i značajno veći od prosjeka Europske unije. Implementacija mjera energetske učinkovitosti, osim ekonomskih ušteda, doprinosi i smanjenju emisija ugljičnog dioksida, odnosno zaštiti okoliša, ali i povećanju komfora u objektima. Ova posljednja stavka posebno je važna ako u obzir uzmemo profile korisnika svih javnih ustanova, a pogotovo domova zdravlja koji će biti obnovljeni u narednom periodu. Topliji i ugodniji objekti nude bolje uvjete radnicima, ali i svim korisnicima, odnosno bolesnicima, što je u konačnici i naša motivacija za daljnjom implementacijom projekta”, istaknuo je ovim povodom ministar Martić, priopćeno je iz Press via Media.

BHRT.ba

 

 

Podijeli
Pokaži
Sakrij