Obavijest o cijepljenju protiv sezonske gripe

Obavještavamo sve građane da od srijede 02. prosinca 2020. godine počinje besplatno cijepljenje protiv sezonske gripe za sve rizične skupine stanovništva općine Čitluk za sezonu 2020/21.

Svi one koji imaju potrebu za cjepivom, a spadaju u rizičnu skupinu stanovništva, cjepivo mogu dobiti u previjalištu Doma zdravlja Čitluk u vremenu od 8 do 12 sati.

Broj cjepiva je ograničen, a u rizične skupine građana spadaju:

  • osobe starije od 65 godina;
  • osobe s kroničnim oboljenjima (plućna, srčana, bubrežna, jetrena, metabolička i druga kronična oboljenja) neovisno o dobi, kod kojih gripa može dovesti do pogoršanja osnovne bolesti;
  • osobe sa smanjenim obrambenim sustavom zbog bolesti ili zbog terapije, bez obzira na dob, kod kojih je povećan rizik za nastanak komplikacija gripe.

Dio ovih cjepiva je namijenjen štićenicima domova za starije osobe sa područja naše općine, kao i medicinskom osoblju Doma zdravlja koje je najviše izloženo virusima i zarazama.

Napomena za sve osobe koje su preboljele infekciju novim koronavirusom a žele se cijepiti, da se prethodno konzultiraju sa izabranim liječnikom obiteljske medicine.

Podijeli
Pokaži
Sakrij