Demant na objavu video snimka na portalu Bljesak.info

Dana 12.06.2023. godine na portalu Bljesak.info je objavljen video snimak s naslovom Dom zdravlja Čitluk: Kanalizacija s prvog kata procurila u prizemlje.

U tekstu objave se između ostalog navodi „…kako se čini, Dom zdravlja Čitluk postaje opasan za zdravlje“  što nije točna informacija.

Ovim putem, u cilju objektivnog informiranja javnosti o nastalom događaju i u cilju zaštite integriteta institucije, iznosimo stvarne činjenice o događaju.Dana 12.06.2023. godine u 10:00 je u Domu zdravlja Čitluk uočeno curenje tekućine u jednom dijelu stropa u prizemlju objekta. Saznanjem za nastalu situaciju, žurno su poduzete sve mjere kako bi se utvrdio uzrok curenja te kvar otklonio u što kraćem roku (uzrok u kratkom roku detektiran, a sam kvar uspješno saniran do 13:00 sati). Napominjemo da video snimak odnosno tekućina prikazana u istome nije pokazatelj stvarnog stanja već se radi o tekućem sredstvu za detekciju/lociranje kvara, korišteno od strane angažirane vodoinstalaterske tvrtke. Također su poduzete sve sigurnosne radnje po propisanim procedurama, osigurani su sanitarno-tehnički, higijenski i drugi uvjeti te ističemo činjenicu da ni u jednom trenutku boravak u Domu zdravlja Čitluk nije bio „opasan za zdravlje“, kako portal navodi.

Smatramo da je portal poprilično neprofesionalno i neozbiljno postupio objavivši video snimak bez prethodne konzultacije sa Domom zdravlja Čitluk i navodeći da Dom zdravlja Čitluk postaje opasan za zdravlje, bez utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja i objektivnog izvještavanja, pri čemu je ustanova izravno označena u negativnom kontekstu. Ističemo da menadžment ulaže sve svoje napore u poboljšanje i razvoj zdravstvenih usluga prema korisnicima, i održavanje objekta, a sve kako bi se osigurali uvjeti za valjan i funkcionalan rad ustanove.

Imajući u vidu naprijed navedeno, a u cilju istinitog informiranja javnosti objavljujemo ovaj demant.

Dom zdravlja Čitluk

Podijeli
Pokaži
Sakrij