Sistematski pregledi učenika osnovnih škola sa područja općine Čitluk

Dom zdravlja Čitluk započeo je obavljanje sistematskih pregleda učenika za školsku 2022./2023. godinu. U tijeku su sistematski pregledi učenika Osnovne škole fra Didaka Buntića, nakon čega slijede pregledi učenika svih ostalih osnovnih škola sa područja općine Čitluk. Sistematski pregledi odnose se na djecu 1., 3., 5., 7. i 9.-ih razreda osnovne škole, te će se u ovoj školskoj godini pregledati oko tisuću djece.

Uvođenje redovitih sistematskih pregleda učenika je organizirano u suradnji osnovnih škola, Općine Čitluk i Doma zdravlja Čitluk te ima za cilj utvrditi sliku zdravstvenog stanja učenika s područja naše općine kako bi se na vrijeme mogli poduzeti daljnji koraci u svrhu prevencije/liječenja potencijalnih bolesti i razvoja težih zdravstvenih komplikacija.

Također je cilj i promicanje važnosti preventivnih pregleda te stjecanje zdravih životnih navika i vođenja brige o vlastitom zdravlju već za vrijeme školskog života svakog djeteta. Osigurati zdravo odrastanje djece velika je odgovornost odraslih, kako roditelja tako i prosvjetnih i zdravstvenih djelatnika. Promocija zdravlja učenicima u školskoj dobi temelj je unaprjeđenja zdravlja, sprječavanja bolesti i osiguravanja kvalitete života i zdravog odrastanja.

Podijeli
Pokaži
Sakrij